1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

VB6-Datagrid/Adodc Data Binding Error

Discussion in 'Software Development' started by MustBNuts, Feb 25, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. MustBNuts

    MustBNuts Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2003
    Messages:
    2,016
    Okay, need a VB expert here:

    I have a small form with 1 datagrid and 1 adodc on it. Adodc is connected via Jet 4 to an Access dbase (Soccer.mdb) with recordsource as a SQL stmt (SELECT * from Teams). The datagrid datasource is the adodc.

    Everything works fine in development environment; but when I create an executable and move it to a "clean" machine, it fails with the error "Cannot initialize data bindings".

    I have registered the following on the clean machine:

    msadodc.ocx
    msdatagrd.ocx
    msbind.dll
    mscomct2.dll

    This got rid of a couple of errors but not this last one. I've tried a small test .exe with no filters or sql parameters, and I still get the error.

    I suspect I am missing an ocx/dll on the clean machine...anyone want to take a stab at this?

    MBN
     
  2. MustBNuts

    MustBNuts Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2003
    Messages:
    2,016
    Been working on this problem for a few hours...since posting...hours more before that...

    Found out what the issue was:

    needed msstdfmt.dll

    Now all is right with the world... I can go to bed now....! :D :D

    MBN
     
  3. AbvAvgUser

    AbvAvgUser

    Joined:
    Oct 3, 2002
    Messages:
    2,281
    Yes you can go to bed peacefully now. But now you have some more knowledge and capacity to help someone with a similar problem in the future :D.

    All the best. ;)
     
  4. MustBNuts

    MustBNuts Thread Starter

    Joined:
    Aug 21, 2003
    Messages:
    2,016
    Well, the rest of the app uses adodb all coded in the class (my intention is to eventually split the front end away from the connectivity and use a .dll)....this is the only part that uses the adodc, not happy with it and will now try to code it through the class.

    I am a bit stumped because the datagrid populates off the recordset, so I have to figure out how to connect via the class, collect the recordset,and return it to the subroutine...hmmm, gave me some ideas already..... up to now I've been returning collections, maybe we try to return the recordset...hmmmmm....

    :D

    MBN
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/206612