1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

"Vinyl Deck" (AC'97 Codec Combo Driver (WDM)

Discussion in 'All Other Software' started by Frexel, Sep 5, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Frexel

    Frexel Thread Starter

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    6
    I've accidentally uninstalled this program from my computer, now my sound won't run at all... is there anywhere that anyone knows of that I can get that same driver? :eek:
     
  2. mtzlplex

    mtzlplex

    Joined:
    Aug 5, 2002
    Messages:
    1,650
    Something to consider: I did a Google search for "Vinyl Deck Codecs", and it seems vinyl deck to be associated with VIA Technologies, but if I were you I would double check for yourself. I did find this one link, http://www.downloadsource.net/c161/via/ which has a VIA AC97 codec combo drivers pack for several different OS`s, or you could go to Via Technologies, and look at their list of drivers. Note, since I do not know what os you use, type of computer, onboard sound/sounddcard, or even if the via drivers are for sure the ones you need, these hints, are just suggestions/a place to start. It is possible VIA drivers are not even the type you need, but vinyl deck seems to be connected with via. Remember Google is your friend. Good luck, I know the feeling, almost nothing worse than a computer without sound.

    Regards
    IMP49
     
  3. new tech guy

    new tech guy

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    5,178
    Why dont you start by simply telling us your computer specs. That way we can find drivers that match your system. Tell us the make, model, and operating system is all we need really.
     
  4. Triple6

    Triple6 Rob Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    45,571
  5. Frexel

    Frexel Thread Starter

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    6
    Uhm ^^; how would I go about figuring out my os and things like that? ^^;; Its most definately VIA that I need I've figured..I had the roll back driver working yesterday (The Intel integrated sound system and it worked fine...but now it says that that isn't there either.
    ... never mind the fact that my computer refuses to shut down properly. And when I start it up it always says the Windows/System32/System file is missing x.x
     
  6. Triple6

    Triple6 Rob Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    45,571
    OS is the version of Windows you have, so it'd be Windows 98, ME, 2000, XP, or Vista.

    The driver I linked too supports all VIA CODEC's and all versions of Windows except Vista.
     
  7. Frexel

    Frexel Thread Starter

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    6
    Windows XP Home Edition is the one I have then..
    I tried downloading it but it still says it doesn't work..
     
  8. Triple6

    Triple6 Rob Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    45,571
    Is the computer a name brand system like a Dell or HP, or custom built?

    What was the exact error message? Did you run the setup/installation?
     
  9. new tech guy

    new tech guy

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    5,178
    Also have you tried running system restore to go back to before you uninstalled the codec. It may simply solve the issue we have here.
     
  10. Frexel

    Frexel Thread Starter

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    6
    My computer refuses to run a system restore and it also won't reboot. or shut down. I have to manually do it with the on off switch at the back. I don't have the install disk or a rescue disk either.
     
  11. Shairel

    Shairel

    Joined:
    Jan 14, 2003
    Messages:
    312
    If you can't run system restore, reboot or shut down, I do believe that your audio should be the least of your worries.
    Reinstalling the VIA AC97 audio from www.viaarena.com should have restored your audio functionality, however.
    It may be pertinent for you to obtain a copy of the factory restore media for your specific brand and model of PC.
     
  12. new tech guy

    new tech guy

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    5,178
    What happens when you attempt a restore?
     
  13. Frexel

    Frexel Thread Starter

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    6
    It just doesn't do anything. o_O
    but sometimes it works and sometimes it doesn't.
    after my computer decided to start rebooting again I promptly did a system restore and that go my audio all working again. Sometimes though it continues to give me the Win32/config/system error when booting up.
     
  14. new tech guy

    new tech guy

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    5,178
    After the prompts have you tried to reboot, if you reboot, or try to, what happens that it does not happen?
     
  15. Frexel

    Frexel Thread Starter

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    6
    It just stops where it is..like on the Windows is shutting down screen. it just stays on. doesn't shut down. But it seems to be working alright now. However I remember once I had to leave in a hurry so I shut the computer down and was gone for three hours, when I came back it was still on the Window is shutting down screen.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/619910