1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Vista doesn't detect sound card, but other OS does.

Discussion in 'Windows Vista' started by kn1v3s37, Nov 18, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. kn1v3s37

    kn1v3s37 Thread Starter

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    6
    Title says it all. I have two hard drives, one with Ubuntu Linux and Vista. Ubuntu works fine, and detects and uses everything. Vista doesn't see anything at all. Not even a PCI Audio... thingy. I'm using a Sound Blaster Audigy.

    Thanks,
    Ryan
     
  2. Elvandil

    Elvandil

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    51,988
  3. kn1v3s37

    kn1v3s37 Thread Starter

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    6
    Mmm, how can I check? I have an old Emachines T3256 with an AGP video card (yeah, doesn't even have a PCI-E slot)
     
  4. Elvandil

    Elvandil

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    51,988
    With the links I posted?
     
  5. kn1v3s37

    kn1v3s37 Thread Starter

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    6
    Oh wow I'm dumb, I thought that was your signature >.<
     
  6. kn1v3s37

    kn1v3s37 Thread Starter

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    6
    Manufacturer: eMachines
    Mainboard: First International Computer, Inc. AU31
    Chipset: nVidia nForce 2 IGP

    When I look at the PCI card bus, it shows everything I have plugged in, including the sound card with PC Wizard.
     
  7. Elvandil

    Elvandil

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    51,988
  8. kn1v3s37

    kn1v3s37 Thread Starter

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    6
    They don't have series 2 drivers. Any alternatives?
     
  9. kn1v3s37

    kn1v3s37 Thread Starter

    Joined:
    Nov 18, 2007
    Messages:
    6
    I installed the nForce Audio Drivers, and that made my onboard sound work. Thanks for the help.
     
  10. Elvandil

    Elvandil

    Joined:
    Aug 1, 2003
    Messages:
    51,988
    Great. Then the OS board drivers must be good enough. Good job.

    You can mark your own threads "solved" using the Thread Tools above.
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/653431

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice