Vista Ultimate Hibernate Problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ustacp

Thread Starter
Joined
Aug 13, 2004
Messages
292
I have a Toshiba Satellite P205D-S8804 laptop. I just upgraded to Vista Ultimate from Vista home Premium. When I place my PC in hibernation it has trouble resuming from hibernation. When windows starts to load (Windows is Resuming) it freezes on me. I then have to manually shut the PC off and then turn it back on. It has never done this before with Home Premium. I now have to actually shut my PC down each time instead of hibernating it. Has anyone seen this problem before or know how to fix it? Thanks.
 
Joined
Jul 27, 2008
Messages
245
You need to update your bios,, service pack 1 gave me and others many problems with hibernation mode but this seems to fix it everytime.
 

ustacp

Thread Starter
Joined
Aug 13, 2004
Messages
292
I just tried and it said that I had the most up to date BIOS version. Therefore, it said I did not need to update it. Thanks for trying.
 

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,020
"I just upgraded to Vista Ultimate from Vista home Premium"

Was this upgrade with the use of a RETAIL copy or using the method through Microsoft and downloading a upgrade file?
 

ustacp

Thread Starter
Joined
Aug 13, 2004
Messages
292
It was with a retail copy. It came on a disk. Not sure if this helps at all but when I tried to use the upgrade option it would not allow me to do so. I had to do a fresh install instead. I dought this has anything to do with it, but figured I would throw it out there.
 

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,020
Now you need to go to Toshiba and get the divers from them for ALL of your built in hardware.
The retail version most likely used "Generic" drivers for the items found.
 

ustacp

Thread Starter
Joined
Aug 13, 2004
Messages
292
I do have all the drivers and such on a system recovery disk that came with the computer that I installed. I will however try and install the drivers from the website just in case I did miss something or something did not install correctly. I will let you know when I am complete. Thanks.
 

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,020
Also, you may need to install some of the Toshiba software. Things like the "Battery Charger".
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top