Web browsers not working. Help Please

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

zConnor

Thread Starter
Joined
Nov 2, 2009
Messages
18
Hey this has been happening for about two weeks now. Every time i try to open up a web browser it says

' Firefox can't establish a connection to the server at www.youtube.com ' - Firefox

' Internet Explorer cannot display the webpage ' - IE

' Could not connect to remote server ' - Opera

' Though the site seems valid, the browser was unable to establish a connection. ' - Flock

I have downloaded many Web browsers and they all say the same thing. i am currently on the web on Realplayer.

Please can you help me.

I am on windows vista
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
it may be a virus/malware thats blocking you
can you get to any web page
Or the firewall is blocking - have you allowed the browsers through- or temp switch the firewall off

also you may try to do a restore to before the problem started
start - program - accessories - system tools - system restore - pick a date before the problem started

We need to have information on make and models of all your the equipment please.

PC/Laptop
Router/Modem
Who is the ISP (Internet Service Provider)
Any other machines working - give details
How the PC or more are all connected - full details

{ipconfig /all}
We would like to see the results from ipconfig /all

-> Start > run {search bar in Vista} > cmd > ipconfig /all
post back the results here


TWO Methods to do that - if you cannot access the internet with PC, then use method 2 to copy onto a machine that can access the internet and post results here

Method ONE -------------------------------------------------------------
start > run {search bar in Vista} > cmd > ipconfig /all

rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste

Method TWO -------------------------------------------------------------

Start> Run {search bar in Vista}> CMD to open a DOS window and type:

IPCONFIG /ALL >C:\RESULT.TXT

Open C:\RESULT.TXT with Notepad and copy/paste the entire results here.


----------------------------------------------------------------------------
{Ping Tests}
Start> Run {search bar in Vista}> CMD to open a DOS window and type:

Ping google.com
Post back the results

rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste

Ping 209.191.93.53
post back results
 

zConnor

Thread Starter
Joined
Nov 2, 2009
Messages
18
Here is the ipConfig /all

Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\Connor>ipconfig /all
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : Connors-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Con
nection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-D2-65-44-30
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::b032:d3a2:b504:354e%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.4(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 02 November 2009 17:05:49
Lease Expires . . . . . . . . . . : 03 November 2009 17:06:22
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated Controlle
r
Physical Address. . . . . . . . . : 00-16-D4-DE-21-8C
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 6:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{88786960-82BE-4254-9F01-755107806
846}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 7:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Local Area Connection* 9:
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:d5c7:a2d6:4a0:21ad:a3e5:756d(Prefe
rred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4a0:21ad:a3e5:756d%9(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled
Tunnel adapter Local Area Connection* 12:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : 6TO4 Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes


And here is the ping test.

Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\Connor>Ping google.com
Pinging google.com [74.125.53.100] with 32 bytes of data:
Reply from 74.125.53.100: bytes=32 time=175ms TTL=47
Reply from 74.125.53.100: bytes=32 time=178ms TTL=47
Reply from 74.125.53.100: bytes=32 time=179ms TTL=47
Reply from 74.125.53.100: bytes=32 time=178ms TTL=47
Ping statistics for 74.125.53.100:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 175ms, Maximum = 179ms, Average = 177ms
C:\Users\Connor>


I have a laptop
I have a netgear router


Thanks
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
so you are connected tothe internet and can ping google.com

I assume you cannot open google.com in a browser - correct ?
 

zConnor

Thread Starter
Joined
Nov 2, 2009
Messages
18
And i also have no access to any webpages.

I can only access one web browser and that realplayer
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
firewall ?
can you turn the firewalls off and see if that helps
do you have norton ?? if so can you turn that off
 

zConnor

Thread Starter
Joined
Nov 2, 2009
Messages
18
I have turned the fire wall off and still nothing and i have turned off norton
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
can you start a new post in the Malware Forum - with the fact that you can ping google but cannot access the web via any browser, turned firewall off etc

and include a copy of a HJT log - see my signature for the link to the program ...
run the program copy the log onto the post, you will have to save the notepad and copy to the working machine

Post back here when posted

the gurus may take a while to look at the log on that forum - lets see if you have a nasty blocking access via the browser

How are you posting here - I assume another machine is working OK on the router - correct ?
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
also make the point in the malware forum that realplayer can access webpages
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
there are problems in that HJT Log - so we need to wait for a guru to decode - if you dont get a reply in 24hrs on that post - add a reply and bump
 
Joined
Nov 2, 2009
Messages
5
You must check to

control panel > Communications Cbkpalatsal > click right in your Contact

Properties > after that check on TCP/IP > in Choose IP Automatic


sorry, Because my Language is not good
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,454
you should already have auto selected from the DHCP entry = YES on the ipconfig
and since you have an internet connection working via ping and realplayer - you have a good connection to router
you alos have winsock entries in the hjt log- I'm NO expert at all - but would like a reply on the HJT before going any further here (unless by a network Guru)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top