1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

weird internet connection problem in Vista, connection fine but browser does not work

Discussion in 'Windows Vista' started by rainstone, Apr 25, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rainstone

    rainstone Thread Starter

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    1
    I am seeking advice here to solve a problem with internet connection on my laptop.
    The laptop (Thinkpad X61 running 32 bit Vista) seems to be ok to connect to my router, which is connected to a cable modem. Internet is also connected on the base level (more details below). However Internet Explorer (or firefox, opera) cannot find any web page, and Mozilla Thunderbird email program cannot connect to email server.
    I am decently ok with computers, so I have run some checks myself. This is not a problem of router or cable modem, as my other computers can access internet through the same router and modem. Also, the laptop gets an IP address from the router and can connect to shared resources on other computers within the same network.
    The laptop also finds outside addresses and get a response when I run ping command, e.g. ping www.google.com or ping www.yahoo.com, suggesting that the connection to DNS server is fine at the base level.
    I was suspecting that windows firewall, my Symantec antivirus or VPN is creating the problem. But the problem persists after I disabled firewall and the antivirus software and deleted VPN connection.
    One important thing to mention is that this problem starts when after a software install, which I removed afterwards. I tried to run netsh reset by "netsh winsock reset catalog", "netsh int ipv4 reset myreset.log" and "netsh int ipv6 reset myreset.log" and restart. Still does not work.
    Really desperate for a solution. Any suggestions? Thank you!:)
     
  2. maceman

    maceman

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    291
    Hi Rainstone,
    Did you try system restore.to the date before installing that bad software?
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - weird internet connection
  1. Cartertribe
    Replies:
    9
    Views:
    283
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/919151

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice