1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Solved Will Geforce Gtx 750 ti will run in my motherboard

Discussion in 'Hardware' started by Vikash1011007, Sep 1, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    My motherboard is Gigabyte GA-M68MT-S2 And my ram is 2gb ddr3 1333 mhz and amd phenom 2 processor (3.2 ghz)

    Will 750 ti graphic card will run on my motherboard
     

    Attached Files:

  2. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,720
    First Name:
    Frank
    That motherboard (revision 1.3) has a PCI Express x16 slot for adding a graphic card.
    It has a RAM module in one slot only.
    It supports a maximum of 8 GB(4 GB X 2) of DDR3-1333 RAM.

    The case of that computer appears to be in beat-up condition and is extremely dusty.
    You will need to unscrew and remove the cooling fan unit so the processor's heat sink unit can be properly cleaned.
    Is this a computer that is working and you have been using, or is it one that you found somewhere?

    --------------------------------------------------------------
     
    Last edited: Sep 1, 2018
  3. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    Should i use 2 4gb ram sticks or a single 8gb ram stick and please also tell me that the graphic card will work or not
     
  4. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    39,922
    You need to post the exact pw supply you are using. From the appearance of that system, it is very old, very dirty, and has not been maintained. IF you have a quality pw supply and running win7 or later, it should work. Do understand that if you are running xp, the latest driver is now 3yrs old and it is not going to work with modern games.
     
  5. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    Power supply using Windows 7
     

    Attached Files:

  6. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    39,922
    I would not even try with that pw supply. That is what I refer to as a junk unit. If you want to install a real video card, you need to first install a quality pw supply ie corsair [AX, HX, or RM models ONLY] seasonic, or antec [HCG models ONLY]
     
  7. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    What is the problem with this power supply
     
  8. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    39,922
    Very low quality ie junk. Not up to running a real video card. Up to you if you want to try however I would not.
     
  9. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,720
    First Name:
    Frank
    The motherboard in that old dirty computer supports a maximum of 8 GB of DDR3-1333 RAM.
    It has 2 DIMM slots, so that means you cannot install more than 4 GB in each slot. 4 GB X 2 = 8 GB
    You cannot use a single 8 GB module.

    Is this the "AMD Phenom II 3.20 GHz" processor you have in it, or is it a different model?

    Capture3.JPG

    I agree with crjdriver.
    That's a low quality power supply unit and is not designed for gaming.

    Capture4.JPG

    ----------------------------------------------------------------
     
    Last edited: Sep 1, 2018
  10. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    What graphics card should i buy for this motherboard and power supply
     
  11. crjdriver

    crjdriver Moderator

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Messages:
    39,922
    None. IF you want a new video card, you need a new pw supply. If you really really have to have a new video card, something like GF710 might work however that card is NOT a gaming card. It is only for running office, email, etc.
     
  12. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,720
    First Name:
    Frank
    You have not answered the question in the LAST line of post #2.
    You have not answered the question in the FOURTH line of post #9.
    You have not confirmed the description of the processor, nor have you confirmed that computer actually works.

    -------------------------------------------------------------
     
  13. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    Sorry
    Yes it is the same processor should i buy 750 ti or not
     
  14. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    Sorry sir please advice me any other gaming graphic which can be able to run in my computer
     
  15. Vikash1011007

    Vikash1011007 Thread Starter

    Joined:
    Sep 1, 2018
    Messages:
    9
    It works
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1215251

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice