1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Will new memory (RAM) work?

Discussion in 'Hardware' started by vaikepois, Dec 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. vaikepois

    vaikepois Thread Starter

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    391
    Hi.

    Um i planned to buy new memory

    http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Malud-lauaarvutile/46188

    BUt i have no idea if this will work with my pc.. my current memory is


    Device Description
    DIMM2: Kingston 9905230-002.B03LF

    Field Value
    Memory Module Properties
    Module Name Kingston 9905230-002.B03LF
    Serial Number B537C442h (1120155573)
    Manufacture Date Week 31 / 2007
    Module Size 1 GB (2 ranks, 4 banks)
    Module Type Unbuffered DIMM
    Memory Type DDR2 SDRAM
    Memory Speed DDR2-533 (266 MHz)
    Module Width 64 bit
    Module Voltage SSTL 1.8
    Error Detection Method None
    Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh

    Memory Timings
    @ 266 MHz 5-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

    Memory Module Features
    Analysis Probe Not Present
    FET Switch External Disabled
    Weak Driver Supported

    Memory Module Manufacturer
    Company Name Kingston Technology Company, Inc.
    Product Information http://www.kingston.com/products/default.asp
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,408
    First Name:
    Wayne
    you can do an online scan at www.crucial.com to identify the compatible memory and what slots you have
     
  3. vaikepois

    vaikepois Thread Starter

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    391
    DDR2 PC2-5300, DDR2 PC2-6400
    Memory Type: DDR2 PC2-5300, DDR2 PC2-6400, DDR2 (non-ECC)
    Maximum Memory: 4GB
    Currently Installed Memory: 1GB
    Total Memory Slots: 2
    Available Memory Slots: 1


    Each memory slot can hold DDR2 PC2-5300, DDR2 PC2-6400 with a maximum of 2GB per slot.*

    So will http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOTEKATALOOG/ARVUTIKOMPONENDID-Malud-lauaarvutile/46188 work on my pc?

    UPDATE1-

    And how about this one http://www.arvutikeskus.ee/est/TOOT...1GB-PC5300-DDRII-KVR667D2N5-1G-KINGSTON-99181

    And i found some more information boud RAM


    Field Value
    North Bridge Properties
    North Bridge Intel Lakeport-G i945G
    Intel Platform Anchor Creek / Lyndon
    Supported FSB Speeds FSB533, FSB800, FSB1066
    Supported Memory Types DDR2-400 SDRAM, DDR2-533 SDRAM, DDR2-667 SDRAM
    Maximum Memory Amount 4 GB
    Revision / Stepping 02 / A2
    Package Type 1202 Pin FC-BGA
    Package Size 3.4 cm x 3.4 cm
    Core Voltage 1.5 V
    In-Order Queue Depth 12

    Memory Controller
    Type Dual Channel (128-bit)
    Active Mode Single Channel (64-bit)

    Memory Timings
    CAS Latency (CL) 4T
    RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
    RAS Precharge (tRP) 4T
    RAS Active Time (tRAS) 12T
    Row Refresh Cycle Time (tRFC) 28T
    Write To Precharge Delay (tWTP) 11T
    Refresh Period (tREF) 7.8 us

    Error Correction
    ECC Not Supported
    ChipKill ECC Not Supported
    RAID Not Supported
    ECC Scrubbing Not Supported

    Memory Slots
    DRAM Slot #1 1 GB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
     
  4. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,935
    First Name:
    Rob
    Kingston also has a memory scanner on their site and they'll recommend the compatible RAM: http://www.kingston.com/branded/default.asp
    The RAM may look compatible but sometimes you never know until you try it, there's lots of hidden reasons for incompatibilities for RAM. If you want to be 100% sure take the RAM the websites say will work.
     
  5. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,408
    First Name:
    Wayne
    just an aside - I looked on the kingston site, and i could not find an online scan on the kingston site - nor can i from your link -:(
     
  6. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,935
    First Name:
    Rob
  7. vaikepois

    vaikepois Thread Starter

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    391
    I found and bought memory which should work for sure

    http://www.ox.ee/est/product/28276

    Since kingston site showed " KFJ2888 " Which was compatible with my pc i found that link and bought it. Rechecked multiple times and im 99% sure its for my pc.
     
  8. vaikepois

    vaikepois Thread Starter

    Joined:
    May 31, 2009
    Messages:
    391
    mkay i put in that new memory and so far i ssee no problems
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1029465

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice