Win xp novell netware domain controller problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

zenubio

Thread Starter
Joined
Nov 21, 2002
Messages
82
I am running two networks at the same time.

Network 1: Novell 3.12
Network 2: Windows 2000/NT domain

My clients have windows xp pro and have the latest version of the novell netware login client 4.83 with SP1.

When I logged a windows domain user on the machine before I installed the netware client, the computer logged in fine.

After I installed the novell client, when I logged in windows gave me the following error message..."couldn't log you into the domain controller or no domain controller available... windows is loggin you in from a cached account"

I've tried using that novell client that comes with windows xp as well. I've had no luck.

How can I get my workstations to log into the two networks?
 
Joined
Dec 11, 2001
Messages
743
What is your Domain Controller - NT or 2k? If NT, then try Service Pack 5 or higher.

You also might want to try the client 4.83SP1 fixes here:

http://support.novell.com/servlet/tidfinder/2964464

There is a Beta Client 4.83SP2 available, maybe that would help?

AFAIK, you should be able to access both networks...

If you can't figure it out, I would post your question here:

http://support-forums.novell.com/gr...t/@[email protected]@[email protected]@D-,[email protected]/@[email protected]

and I'm positive that someone will find a solution for you right away.
 

zenubio

Thread Starter
Joined
Nov 21, 2002
Messages
82
Ok, I must be doing something way wrong. I'm downloading the executable patch for SP1. I double click, it runs, asks me if I want to continue extraction, I type yes, then enter, it finishes, but there are no files anywhere.

Help!

I should mention the problem I'm having is only with windows xp, windows 2000 clients can log into both networks.

Where can I get 4.83 SP2? I didn't see it anywhere on Novell's site.
 
Joined
Dec 11, 2001
Messages
743
goto http://beta.novell.com , public beta.
Enter name and email address,
for product choose Beta - Consolidated Support Pack 9, Go, view Downloads
and Updates, Go, download SP2 for Client 4.83.

As for the SP1 patch, I have the same problem with some of thier extract progs. I usually make a folder off of the C Drive, say c:\patches, then open a dos prompt. goto the patches directory and then run the patch from dos. The files show up....
 

zenubio

Thread Starter
Joined
Nov 21, 2002
Messages
82
Hey man, you saved my life!!! The patch for SP1 fixed it. I ran the exe from a dos prompt and was able to install the patch. This was going to be a huge problem.

Quick question, I seen reference to this many places but do you know why it takes so long for the computer to login?

It hangs on the "apply personal settings" for a good 5-10 minutes.

10/100 Network, on PIII 800MHz, 128 ram running windows xp

I know that isn't the ideal machine for xp but it's a testing machine for me.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top