Windows 10 pro n expiring

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Hulanita

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2020
Messages
25
Hello, so recently i bought a second hand computer from a person that didnt really know much about them, not that i know more. Anyway recently i started getting notificatiojs that windows is going to expire, ive got the windows 10 pro N (64 bit) and the guy said he doesnt have the product key, i tried using command prompt and others and could not get the product key, as it says i need to upgrade it. Is there any way i could downgrade to windows 10 home without deleting files? Also will i have to pay?
 
Joined
Jun 14, 2020
Messages
108
There are many tools which can extract the product key for you. The point is whether that is a genuine key.

If the key is still valid, would you still want to move to Windows 10 Home ? I do not know of any method to Home edition unless you sacrifice at least what is in the C drive.
 

Hulanita

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2020
Messages
25
There are many tools which can extract the product key for you. The point is whether that is a genuine key.

If the key is still valid, would you still want to move to Windows 10 Home ? I do not know of any method to Home edition unless you sacrifice at least what is in the C drive.
I have no idea if its a genuine one but i wouldnt mind staying on it i just dont want it to spend about 120 on windows 10 home after the current windows expires.
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
Please open an Elevated Command Prompt window (on the Start screen, type "Command" - a Command Prompt icon will appear, right-click on it and select Run as Administrator) then at the prompt, type the following (be sure to include the spaces):

Licensingdiag.exe -report %userprofile%\desktop\report.txt -log %userprofile%\desktop\repfiles.cab

After running the command, two files will appear on your desktop, report.txt and repfiles.cab. Please open the report.txt file in Notepad and copy and paste the contents here. The repfiles.cab is only a backup file and can be ignored for the time being.
 

Hulanita

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2020
Messages
25
Please open an Elevated Command Prompt window (on the Start screen, type "Command" - a Command Prompt icon will appear, right-click on it and select Run as Administrator) then at the prompt, type the following (be sure to include the spaces):

Licensingdiag.exe -report %userprofile%\desktop\report.txt -log %userprofile%\desktop\repfiles.cab

After running the command, two files will appear on your desktop, report.txt and repfiles.cab. Please open the report.txt file in Notepad and copy and paste the contents here. The repfiles.cab is only a backup file and can be ignored for the time being.
Nothing appeared, not sure why. But thank you for trying to help.
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
Are you not able to open a command prompt or you don't see the report.txt file on your desktop?
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
It won't open on its own. You have to double-click the file to open it.
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
Did you copy and paste the command or type it?
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
Did the command prompt window say it completed successfully?
 

Hulanita

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2020
Messages
25
It said "diagnostica file created at-(location of it ) and it isnt there. Clicking any of the files takes me to documents.
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
Are you looking on the desktop? There should be a file called report.txt but you may not see the .txt part of it. it should look like a piece of paper because it's a Notepad file.
 

Cookiegal

Karen
Administrator
Malware Specialist Coordinator
Joined
Aug 27, 2003
Messages
117,940
Please try again to copy and paste the command and then take a screenshot of the command prompt window after running the command and copy/paste that here.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top