Solved Windows 10 says Windows 8

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

igiveup

Thread Starter
Joined
Apr 24, 2006
Messages
173
I know I have Windows 10 installed on this computer. The SysInfo utility verifies this. But when I open file explorer and look at "This PC" it says Windows 8. What's up with that?
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
83,102
Type winver in the search or run box, then press the Enter key.
When that small window appears, advise us what's listed in it.
Better yet, submit an image of that small window.

---------------------------------------------------------------
 

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
If it's just the drive name, right click on it and choose Rename.
 

igiveup

Thread Starter
Joined
Apr 24, 2006
Messages
173
Type winver in the search or run box, then press the Enter key.
When that small window appears, advise us what's listed in it.
Better yet, submit an image of that small window.

---------------------------------------------------------------
Here it isupload_2018-10-7_14-33-39.png
 

Attachments

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
83,102
Your computer has Windows 10 Home Version 1803 OS Build 17134.285 64-bit installed. (y)

---------------------------------------------------------------
 

igiveup

Thread Starter
Joined
Apr 24, 2006
Messages
173
Your computer has Windows 10 Home Version 1803 OS Build 17134.285 64-bit installed. (y)

---------------------------------------------------------------
Great, so I can ignore/rename the the drive?
 
Joined
Jun 6, 2010
Messages
739
Hello All - the SysInfo shows my graphics card as 1GB on board memory, that's wrong as it has 2GB. Maybe the utility has a problem!
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
83,102
Disregard my reply in post #12 - which I have deleted.

--------------------------------------------------------------
 
Joined
Jun 6, 2010
Messages
739
Hello Triple6

Info as requested.

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.4
OS Version: Microsoft Windows 10 Home, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, Intel64 Family 6 Model 158 Stepping 10
Processor Count: 6
RAM: 8029 Mb
Graphics Card: Intel(R) UHD Graphics 630, 1024 Mb
Hard Drives: C: 914 GB (862 GB Free);
Motherboard: Dell Inc., 0H4VK7
Antivirus: Windows Defender, Disabled
 
Last edited:

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
You have integrated Intel graphics, it actually has no memory of it's own and shares or borrows memory from the regular system RAM. It makes little difference if it shows 1Gb or 2Gb, the GPU doesn't really benefit from that extra 1GB as the performance of the GPU isn't likely powerful enough to fully utilize all that memory anyways.
 

igiveup

Thread Starter
Joined
Apr 24, 2006
Messages
173
Hey, how do I unfollow this thread? I am the OP and have marked my problem as solved but I see someone else asked a question within the thread and is now being helped here. I just want to not get notifications for new responses.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top