1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Windows 7 - Constantly writing to HDD - to slow to do anything.

Discussion in 'Windows 7' started by scottyxx, Aug 17, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. scottyxx

    scottyxx Thread Starter

    Nov 14, 2011
    This one has had me stumped for a few days.

    My new Lenovo T520 is behaving weirdly. It just randomly started happening on the evening of the 14th, and has continued since. My computer turns on, and everything loads, but then it just siezes up. I was able to open Task Manager, it shows my CPU Usage at 0%, and my memory usage at about 40% with 70 processes running.

    Opening up Resource monitor, under disk, i shows my disk is constantly reading and writing. At first there was an SVCHost that was constantly reading - Superfetch, so I disabled this. I saw improved performance for one day. I did a system restore back to 3 days ago, and saw performance improvement once again for 1 day. I removed everything from startup, and turned off as many services as I could.

    Under device manager, in the driver section, I found an error with the Security something driver (I cannot remember exactly, and my computer will not let me browse anywhere) so I uninstalled this driver. (I was going to update it in safemode, but it will not let me)

    In the system event log, ever since the 15th, I am seeing lots of events, these events were for Computer Browser services not starting - services which I did not disable. (Maybe I did, but I set all services I turned off to Manual not Disabled, so it should have started when it was called).

    Right now Resource Monitor shows these items writing to disk
    MessageCenterPLus.exe <LENOVO UPDATE
    TrustedInstaller.exe <I managed to get a driver update running, which is running now.
    svchost.exe (LocalServiceNetworkRestricted) <PID 4
    MsMpEng.exe <MSE Engine
    svchost (netsvcs) <PID 1084

    the % Highest Active time is just sitting at 100% and my harddrive access light is constantly on. If I try to open anything, or browse the computer it freezes.

    Being on or off the internet makes no difference, and the computer runs fine in safemode.

    In safemode, I have run TDSSKiller, MSE, Superantispyware, and found nothing. I also used safemode to turn off services, startups, and uninstall any programs I don't need. Still having issues.

    Anyone got any ides?
  2. captainron276

    captainron276 Ron

    Sep 11, 2010
    Please use the TSG System Info tool to let Tech's know the specs of your computer: http://static.techguy.org/download/SysInfo.exe Copy and paste the results here in your thread.
    Also, if its a brand name system like an Acer,Dell or HP, please post the exact model of the system.
  3. ProMedic


    Aug 17, 2012
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1065433