1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Windows 7 new install - asks for username/password problem

Discussion in 'Windows 7' started by braneli, Nov 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. braneli

    braneli Thread Starter

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    4
    Trying to install Windows 7 ultimate over Vista and now that it has run through quite a bit of it's install, it restarted and is asking me to login. I have no idea what the login would be, as I've never had one on this computer before.

    Please help!! thank you!
     
  2. VictoriaiiCe

    VictoriaiiCe

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    684
    Follow these steps:
    1. Reboot in to safe mode
    2. Log in with the administrator and no password
    3. Go into users accounts
    4. Create a new admin account with a password.
    5. Exit out and reboot in normal mode.
    6. Login using your new account name and password.
     
  3. braneli

    braneli Thread Starter

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    4
    I'm still in Windows Setup... =/
     
  4. VictoriaiiCe

    VictoriaiiCe

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    684
  5. huggie54

    huggie54

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    2,637
    have you tried leaving it blank?
     
  6. VictoriaiiCe

    VictoriaiiCe

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    684
    I hope so or you'd be re-installing all over again for nothing!
     
  7. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    80,956
    First Name:
    Frank
    braneli:

    Are you referring to the steps in Image 4.4 and Image 4.5?

    ---------------------------------------------------------
     
  8. braneli

    braneli Thread Starter

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    4
    I've tried everything I can think of. Even my own personal logins that I've used over the past couple of years.

    My screen looks like this.


    When I goto choose safemode, it's asks me to choose between Windows Setup & Windows Vista. So it's still not finished installing.
     

    Attached Files:

  9. VictoriaiiCe

    VictoriaiiCe

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    684
    In this case you need to follow the links I gave you and do a clean install.
     
  10. valis

    valis Moderator

    Joined:
    Sep 24, 2004
    Messages:
    77,792
    is that a store-bought W7 install disk? It looks like it came off of an image that requires admin privileges.
     
  11. braneli

    braneli Thread Starter

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    4
    I actually had to pull a close look a like from google images, as I am on my Mac writing to you all. It looks about the same. empty frame with login requirements.
     
  12. VictoriaiiCe

    VictoriaiiCe

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    684
    Did you see what valis asked you. Was it store bought?
     
  13. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1025326

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice