Windows 7 Wireless Network Connection problem. please help

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

asdfasdf85

Thread Starter
Joined
Oct 17, 2017
Messages
1
Hi there,

Last week, I had my six-year-old 'ASUS K43SV' laptop formatted.

I could connect to the wireless internet, until this afternoon, after I installed a number of programs, suddenly the laptop could not connect to the internet at all.

The problems found in the Windows Network Diagnostics are:
1. "Wireless Network Connection" doesn't have a valid IP configuration
2. Problem with wireless adapter or access point

I had tried several solutions found on google, but the problems persist.

I am not a tech savvy guy, so your help is very much appreciated.

I look forward to your advise.

Thank you.



SysInfo utility Technical Information below:

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.4

OS Version: Microsoft Windows 7 Home Premium, Service Pack 1, 64 bit

Processor: Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Intel64 Family 6 Model 42 Stepping 7

Processor Count: 4

RAM: 6121 Mb

Graphics Card: NVIDIA GeForce GT 540M, 1024 Mb

Hard Drives: C: 70 GB (34 GB Free); D: 369 GB (69 GB Free); E: 156 GB (62 GB Free);

Motherboard: ASUSTeK Computer Inc., K43SV

Antivirus: Avast Antivirus, Enabled and Updated
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
83,868
HERE are the marketing specs for the ASUS K43SV laptop.
Yours appears to have come with a 640 GB(595 GB actual capacity) SATA hard drive which you appear to have divided in 3 partitions.
It also appears you created a small 70 GB partition to install Windows 7 Home Premium SP1 64-bit in.

Since it's been only a week since you did a format and reinstall, my advice is to do again and get a fresh start.
HERE is a good install and update guide for you to follow.

---------------------------------------------------------------
 

plodr

Liz
Joined
Jun 27, 2014
Messages
24,699
Haleema, please start your own thread.
Go here https://forums.techguy.org/forums/networking.53/
and click the red button that says: Post new thread.
When you post, please tell the brand and exact model of computer you have, what version of Windows is running and how you connect wirelessly. (moem and router or gateway, internal wifi or external USB wifi adapter).
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top