Windows Explorer lags/won't display

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

hnicolle

Thread Starter
Joined
Apr 16, 2004
Messages
26
Hey all.

I just recently reinstalled my winxp.
Everything has been running good but lately when I go to run a folder [C:/ for instance, but could be any other folder] it will lag anywhere from seconds to minutes in opening the folder and sometimes it won't bother to open it at all.

Other than this I haven't noticed any problems and all my programs are opening just fine. Any tips?
 
Joined
Sep 4, 2004
Messages
7
Hi
Usually, when windows explorer delays the display of your drives/folders it is an indicator that it is having a problem locating that drive or folder......
Could be imminent drive failure or bad sectors on drive?
Could be a bad CD/DVD in the Rom drive, thats causing the delay. ensure drives are empty.
Could be mapped/network drives. (if you have any that is)
Could be corrupted files on Hard drive, run scan disk/ Error checking in XP
Is windows slow to boot as well?
 

hnicolle

Thread Starter
Joined
Apr 16, 2004
Messages
26
xp's loading time isn't too unreasonable. Better than it was before I reinstalled the system, especially. I've just never had this lagging problem before on opening drives...
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top