1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Windows Explorer not recognizing more than 10 drive letters?

Discussion in 'Windows XP' started by BigAlMoho, Aug 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. BigAlMoho

    BigAlMoho Thread Starter

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4
    Hello,

    I have Windows XP sp2 +updates...
    2.4 Pentium 4
    1G RAM
    1 3.5" floppy
    5 hard drives
    3 optical drives

    I used Control Panel->Administrative Tools->Computer Management->Disk Management to set up the following configuration:

    1 Floppy Drive= A:
    1 Hard Drive= C: D: E:
    1 Hard Drive= F: G:
    1 Hard Drive= H:
    1 Hard Drive= I:
    1 Hard Drive= J: K:
    1 Removeable Drive= L:
    1 DVD ROM Drive= X:
    1 CD Burner Drive= Y:
    1 DVD Burner Drive= Z:

    I have tried various configurations but Windows Explorer never displays more than 10 drive letters... If I enter the "invisable" drive letter into the address bar Explorer finds the drive fine... Games find the CD in "invisable" drives fine...

    I need some help to get pointed in the right direction...

    Thank you in advance,
    Al
     
  2. BigAlMoho

    BigAlMoho Thread Starter

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4
    I think I may have found my own solution: I may have turned off the Drives Letters with TweakUI! I will find out when I get home to my problem computer...
     
  3. bearone2

    bearone2 Banned

    Joined:
    Jun 4, 2004
    Messages:
    5,809
    ide, usb, sata, how are you running them? what mb?
     
  4. BigAlMoho

    BigAlMoho Thread Starter

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4
    all ide... the Rocket pci interface doesn't recognize optical drives and so the three optical drives are on the mother board interface with the last HD added... The four other HDs are on the pci eide interface...

    but... I am pretty sure I caused my own problem with TweakUI as above...
     
  5. BigAlMoho

    BigAlMoho Thread Starter

    Joined:
    Aug 10, 2006
    Messages:
    4
    Yep, it was me and TweakUI...
    Works fine now...
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/491132

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice