1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Windows fax and scan

Discussion in 'Windows Vista' started by StephaniePorter, Nov 9, 2017.

Advertisement
  1. StephaniePorter

    StephaniePorter Thread Starter

    Joined:
    Nov 9, 2017
    Messages:
    6
    at our business we are trying to eliminate the fax machine. what i have done is connected the landline phone to our modem. My next step is to go to my start menu and select windows fax and scan to get that set up. My only problem is windows fax and scan is not there. I feel like i have literally tried everything and still no hope. i have went to my control panel also to see if it was eliminated from my start screen and it is not in there either. I have called anyone i can think of and have gotten no where.
     
  2. Sponsor

  3. cwwozniak

    cwwozniak Chuck Trusted Advisor

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    55,124
    Last edited: Nov 9, 2017
  4. StephaniePorter

    StephaniePorter Thread Starter

    Joined:
    Nov 9, 2017
    Messages:
    6
    Yes, i have tried both of those. the only thing is they both require me to have the windows fax and scan, which i do not have. not even in programs and features on control panel. it does not show up anywhere. that is where i am stuck
     
  5. cwwozniak

    cwwozniak Chuck Trusted Advisor

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    55,124
    What version of Windows Vista are you running? It may only be included with Vista Business Premium, Ultimate and Enterprise.
     
  6. StephaniePorter

    StephaniePorter Thread Starter

    Joined:
    Nov 9, 2017
    Messages:
    6
    Its windows vista home premium version 6.0
     
  7. cwwozniak

    cwwozniak Chuck Trusted Advisor

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    55,124
    I believe you will need to install a third party fax program in that case. I have not found any free ones that work with Vista but found one commercial program that claims to work with Windows Vista.

    http://www.snappysoftware.com/
     
  8. StephaniePorter

    StephaniePorter Thread Starter

    Joined:
    Nov 9, 2017
    Messages:
    6
    Oh okay. well thank you for helping me with this! I really appreciate it, its been a headache.
     
  9. cwwozniak

    cwwozniak Chuck Trusted Advisor

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    55,124
    You're welcome. Maybe somebody else here will suggest a free or lower cost solution.
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...

Short URL to this thread: https://techguy.org/1199211