Windows Media Player HELP! Error Downloading Codec, etc..

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

fallenangel7

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2003
Messages
15
My problem is, I can't use the scrollbar in Windows Media Player when playing MPG/MPEG files. If I try to scroll across, it takes me back to the beginning. Any idea on how to fix this? It only does it with MPG's, I think all the other formats work fine..

And I get that "Error Downloading Codec" message, the time and icon on the "Now Playing" page turns orange.. and when I click that, it takes me to the Windows site.. which says:

===============

The required codec cannot be found

Windows Media Player cannot play the file because the required codec cannot be found. To determine how to obtain the codec identified as {E436EB81-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}, contact the content provider.

===============

Can someone please help? This is really irritating me and I'd like to fix this problem ASAP.. thanks!
 

fallenangel7

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2003
Messages
15
I actually have that, and I don't think the problem is missing codecs. Maybe I have to uninstall the video or audio codecs I'm already using, or switch to other ones, but I just don't know how..

Thanks anyway though, any other suggestions anyone?
 
Joined
Aug 10, 2003
Messages
401
If you have more than one codec pack, that could be your problem. You have to uninstall the others before you install the k-lite pack for example.
Also, have you tried to reinstall WMP?
 

fallenangel7

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2003
Messages
15
Reinstalled WMP several times, and I actually just downloaded that Kazaa Lite codec pack earlier on in the day. I don't think that could the the problem.. I've been having this WMP problem for about a month now.
 

fallenangel7

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2003
Messages
15
Any more ideas? :\

Someone suggested that I remove the video codec it plays with.. "Subtitle Mixer". I have no idea how to get rid of that, anybody here know?

Thanks.
 

Couriant

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Mar 26, 2002
Messages
35,734
First Name
James
More and more are using DivX codecs. Try installing DivX codecs. Usually that is the codec is missing.

www.divx.com
 

fallenangel7

Thread Starter
Joined
Jul 10, 2003
Messages
15
I REALLY don't think it's missing codecs.. I do a LOT of stuff with videos, and it can't be a missing codec.. I've got hundreds of codecs on this thing..
 
Joined
Oct 12, 2003
Messages
5
Download DivX and it should do it!!

I have the prior version, Divx 5.0.5, and it works. There's a newer version 5.1 too. I assume that should work also.

www.DivX.com

Have fun!
 
Joined
Oct 27, 2003
Messages
1
Ive been running round in circles trying to get some recently downloaded anime to work. The K-lite pack you suggested did the trick. Thanks :) (y)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top