windows update error 80070490 with vista

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

golfwidow1

Thread Starter
Joined
Feb 12, 2007
Messages
34
I tried several fixes and my computer came with windows so I can't reinstall. What can I do? Thanks
 

blues_harp28

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 9, 2005
Messages
19,081
Check and post
TSG System Information Utility - found here.
http://library.techguy.org/wiki/TSG_Valuable_links
------
Download Security Check by screen317
http://screen317.spywareinfoforum.org/
Save it to your Desktop.

Right click and select "Run as Administrator"
A command Prompt window will open.
Let it scan the Pc - press any key when asked.
It should now open in Notepad - and will save a log called checkup.txt.
Post the result of the scan here.
------
Download - Automatic troubleshooter.
http://download.microsoft.com/downl...-4235-9CDD-7FC9DD848BBB/windowsupdate.diagcab
 

golfwidow1

Thread Starter
Joined
Feb 12, 2007
Messages
34
esults of screen317's Security Check version 0.99.57
Windows Vista Service Pack 2 x86 (UAC is disabled!)
Internet Explorer 8 Out of date!
``````````````Antivirus/Firewall Check:``````````````
Windows Firewall Enabled!
McAfee Anti-Virus and Anti-Spyware
WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update.
`````````Anti-malware/Other Utilities Check:`````````
Ad-Aware
WinPatrol
WinPatrol 2007 (Outdated! Latest version is WinPatrol 2012)
CloneSpy 2.62
Java 7 Update 10
Java version out of Date!
Adobe Flash Player 11.5.502.146
Adobe Reader 8 Adobe Reader out of Date!
Mozilla Firefox 16.0.2 Firefox out of Date!
Mozilla Thunderbird (17.0.2)
````````Process Check: objlist.exe by Laurent````````
Ad-Aware AAWService.exe is disabled!
Ad-Aware AAWTray.exe is disabled!
WinPatrol winpatrol.exe
BillP Studios WinPatrol WinPatrol.exe
`````````````````System Health check`````````````````
Total Fragmentation on Drive C: 0 %
````````````````````End of Log``````````````````````
 

blues_harp28

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 9, 2005
Messages
19,081
Did you try the Automatic update troubleshooter?
------
Uninstall Ad-Aware.
Enable User Account Control.
http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Turn-User-Account-Control-on-or-off
------
Download MalwareBytes and SuperAntiSpyware to your desktop.
Download the Free versions of both programs.

MalwareBytes
SuperAntiSpyware

Once they are downloaded to your desktop.
Close all open browser windows.

MalwareBytes
Click on the Install icon - allow it to update during the install process.
Start Malwarebytes Anti-Malware.
Click on Scanner > then quick scan > then Scan.
Any infections or problems will be highlighted in red.
After the scan is finished - Click - Show Results.
Check that all entries are selected.
Click - Remove Selected.
You may be prompted to restart to finish the removal process.
If Yes - restart your Pc.

Start Malwarebytes again.
Click on the Logs Tab.
Highlight the scan log entry.
Click - Open.
The scan log will appear in Notepad.
Copy and paste it in your next post.

SuperAntiSpyware
Click on the install icon - allow it to update during the install process.
Select the Quick Scan option.
Click Scan your Computer.
Any infections or problems will be highlighted in red.
After the scan is finished.
Click Continue.
Check that everything is listed.
Click Remove Threats.
Click OK - then click Finish
You may be prompted to restart to finish the removal process.
If Yes - restart your Pc.

Start SuperAntiSpyware again.
Click View Scan Logs.
Highlight the scan log entry.
Click - View Selected Log.
The scan log will appear in Notepad.
Copy and paste in your next post.
 

golfwidow1

Thread Starter
Joined
Feb 12, 2007
Messages
34
I couldn't upload the automatic trouble shooter. I think I did that before and got nothing I believe. I enabled the UAC and couldn't get on the internet. I will try this fix later when I have more time. I don't have any malware or spyware McFee scans once a week.
 

blues_harp28

Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Jan 9, 2005
Messages
19,081
Turning on UAC should not stop you accessing the internet.
Download and run MalwareBytes and SuperAntiSpyware - they are likely to find more than McAfee will.
Once you have run the scans - post the logfiles here.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top