Windows update will noth run, says I have a service disabled

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

FuzzyWuzzy

Thread Starter
Joined
Jan 24, 2004
Messages
753
I hate this, someone please pleas please please please help me. And please dont say to use the windows troubleshooter, I absolutelely hate it.

Windows Update cannot continue because a required service application is disabled. Windows Update requires the following services:
Automatic Updates enables detection, downloading, and installation of critical updates for your computer.
Background Intelligent Transfer Service (BITS) enables faster, restartable downloading of updates.
Event Log logs Windows Update events for troubleshooting. To ensure that these services are enabled:

1. Click Start, and then click Run.
2. Type services.msc and then click OK.
3. In the list of services, right-click the service name, and then click Properties.
4. In the Startup type list, select Automatic.
5. Verify that the service status is started.

If this does not resolve the problem you may request help from one of the following resources.

For self-help options:
Windows Update Response Center
Windows Update Troubleshooter
Windows Update Newsgroups

For assisted support options:
Microsoft Online Assisted Support (no-cost for Windows Update issues)
 

700mb80min

Banned
Joined
Jul 24, 2003
Messages
2,025
why not :

1. Click Start, and then click Run.
2. Type services.msc and then click OK.
3. In the list of services, right-click the service name, and then click Properties.
4. In the Startup type list, select Automatic.
5. Verify that the service status is started.

...and see what happens .
 
Joined
Feb 23, 2003
Messages
16,274
Make certain cryptographic service is running and on automatic there as well.
 

700mb80min

Banned
Joined
Jul 24, 2003
Messages
2,025
oh yea , after that , check to make sure your hard drive isn`t falling off , pretty common also .! :D ...anyways , glad you got it fixed ..... (y)


p.s.....hey mobo , long time no see ......still doing hjt logs i see :rolleyes: .... i don`t see "mod" by your username yet ! ;) ...in time kuboson , in time ...... :D
 

FuzzyWuzzy

Thread Starter
Joined
Jan 24, 2004
Messages
753
700mb80min said:
oh yea , after that , check to make sure your hard drive isn`t falling off , pretty common also .! :D ...anyways , glad you got it fixed ..... (y)


p.s.....hey mobo , long time no see ......still doing hjt logs i see :rolleyes: .... i don`t see "mod" by your username yet ! ;) ...in time kuboson , in time ...... :D
ya masking tape didnt work so i used scotch tape.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top