1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Windows XP: Activation... Bug or MS

Discussion in 'Windows XP' started by Mithrar, Oct 31, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mithrar

    Mithrar Thread Starter

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    6
    1) Got this computer I’ll call “Jan”. When I go to boot, after the first windows load-screen (the one with the black background on XP home) goes away all I get black screened.

    2) So I reboot and hit “F8”, I run to the standard procedure through “safe mode” to “last known good configuration”. No progress….

    3) Try recovery consol to see if I can find anything and redo the boot.ini…. still nothing…. So I repair system…. Still nothing but now safe mode hangs at Mup.sys…. hum…. So I slave it and get the data I need to back-up and scan for bugs, spyware, and what-not.

    4) Try to boot… Yay! I get the log on screen…. One problem…. A three year old computer wants to reactivate…. No Disk, no Code…. PHONE! Nope that didn’t work…. I know it’s a legal copy…. But I keep getting the message:

    “This copy of windows must be activated with Microsoft before you can log on. Do you want to activate windows now? y/n”

    5) So I can’t activate and I’m stuck with the pop-up… the one you get if you don’t activate for 30 days…. But It was working fine for the last 3 years…

    6) So I try Safe Mode... BINGO! I can get in…. Thinking this is interesting I run more spyware scans and get 1 hit… no difference… I try to use the anti-virus program the client has… Hum, it needs to be activated too…. I’m thinking virus now, or a corrupted windows file but I did the repair….

    7)Now I need help no clue what to do. I looked on the net saw a few people with the same kind of problem but not like mine. Can you guys help? No clue about the hard ware specs other then it is all working and none of them have the yellow “?” …. :confused:
     
  2. The_Oracle

    The_Oracle

    Joined:
    May 20, 2007
    Messages:
    1,562
    Welcome to TSG

    i'm afraid you'll have to phone and talk to a microsoft representative as there is no way for us to verify your claim that the copy of windows is legitimate.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/646003

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice