Windows XP Install messed up

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

DamienSynS

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2007
Messages
101
Recently today I tried to reinstall windows xp home edition on my computer which already had windows xp home edition... dont ask. The installation failed to load a file so I just quit and restarted.

Anyways the problems were...
- On start up I would have to choose between Windows xp home edition or Windows xp Setup
- My desktop looks stretched out, scrolling takes forever and looks like it blinks kind of on the screen, and when I move any window it takes a long time and also kind of blinks on the screen while it moves.

I edited my boot.ini file so I fixed the start up problem. The only problem I have now is that my desktop background looks kinda messed up, you can see ripples and when I scroll it takes forever and quickly blinks, and when I move click and drag anything it runs slow and kind of blinks.

Any suggestions?
 
Joined
Oct 25, 2007
Messages
2,393
Try installing again? If you don't need the data on the HD, hit "d" to delete the partition when you get to the partition table screen, create a new partition, and format with NTFS (not the quick way) If this fails again do it again with NTFS (quick format). Windows installation has ADD, if you leave it alone for too long it'll forget what it's supposed to be doing.
 

DamienSynS

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2007
Messages
101
Well I have almost resolved this problem.
This is a display adapter problem.
I went to hardware and under display adapter, my nvidia geforce fx go5200 has an error message saying this device cannot start (code 10)

I uninstalled it and restarted, it reinstalled on start up but it still says cannot start :(
 
Joined
Oct 25, 2007
Messages
2,393
I'd still blow away the HD as this seemed to be your original plan earlier. It makes for a cleaner computer and the errors won't bother you for another week or so.
 

DamienSynS

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2007
Messages
101
I just did a full install of xp and I still have this problem!!! :( stupid slow scrolling and it kinda blinks too
 

DamienSynS

Thread Starter
Joined
Jul 11, 2007
Messages
101
lol noo I cant afford a new graphics card... Before I reinstalled the OS completely, my display adapter said "cannot start (code 10)" now that I reinstalled I dont see display adaptor in hardware... :( I'm bummed out big time right now.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top