1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

winfows 7 stuck in factory restore mode

Discussion in 'Windows 7' started by shananignz, Mar 29, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. shananignz

    shananignz Thread Starter

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    2
    Ok. Bear with me. This is kinda drawn out. Yesterday morning I started my laptop and it was frozen at the Acer screen. After I restarted a few times I called acer tech support. Via remote access the tech support agent was able to see that, even though I have McAfee installed, my computer had trojans and a lot of files had been affected. He told me he could fix it but it would cost $200 which I can't afford right now. So I ordered the windows 7 reinstall disc and hung up. I decided to try doing a system resore back to factory settings. I began the restore and had no problems. Then when the computer went to automaticaly restart it continued to remain stuck on the acer load screen but I found that if I left it alone for about 45 minutes it would automatically restart and continue with the restore process, adding files and whatnot. My newest problem is that the restore is stuck. It started loading Office 2010 and has been doing it for 12 hours now. So what, if anything, can I do? Any insight, answers, tricks, tips, dark magic, voodoo, helpful advice on the right place to hit it with a sledgehammer, would be GREATLY appreciated. Thanks in advance!
     
  2. Mumbodog

    Mumbodog

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    7,891
    Test your memory
    http://www.memtest.org/

    Test your hard drive, there may be hardware tools in the bios, if not find out which brand of hard drive you have and go to the manufacturers website to download diagnostic tools.
     
  3. shananignz

    shananignz Thread Starter

    Joined:
    Mar 29, 2012
    Messages:
    2
    I cant download the diagnostic tools or test my memory. I can't do anything. Its stuck on loading Office 2010 after the factory restore. Can't get on the desktop. If I restart it just brings me back to loading Office. Thank you though.
     
  4. DoubleHelix

    DoubleHelix Banned

    Joined:
    Dec 9, 2004
    Messages:
    24,388
    You have to go to that site, create a boot disk, and boot from it.
     
  5. Mumbodog

    Mumbodog

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    7,891
    You will have to use another PC to get the file and burn the iso file to cd as an image, then use it on the problem PC.
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1047067