1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

WinXP CPU Usage Always 100%!!!

Discussion in 'Windows XP' started by shikamaru, Sep 30, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. shikamaru

    shikamaru Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    30
    I dont know why but my computer's cpu usage is always 100%, and that slows down the computer alot! And in the task manager

    I found out that Explorer.EXE is using 99% of the cpu most of the time, even when there isn't any program running! So I have to restart the computer everytime this happens, and it happens like 15 minutes after restart. Please help me!

    I am using WinXp professional
    PIII 1.0GHz
    384mb SDram
    GeForceFX 5200
    30Gb Maxtor HD

    Thank you
     
  2. dvk01

    dvk01 Moderator Malware Specialist

    Joined:
    Dec 14, 2002
    Messages:
    56,202
    First Name:
    Derek
    go to http://www.tomcoyote.org/hjt/ , and download 'Hijack This!'.
    Unzip, doubleclick HijackThis.exe, and hit "Scan".

    When the scan is finished, the "Scan" button will change into a "Save Log" button.
    Press that, save the log somewhere, and please copy & paste its contents to the forum.

    It will possibly show issues deserving our attention, but most of what it lists will be harmless or

    even required, so do NOT fix anything yet.
    Someone here will be happy to help you analyze the results.
     
  3. shikamaru

    shikamaru Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    30
    Thanks for helping me out! There are the results

    ------------------------------------------------

    Logfile of HijackThis v1.97.2
    Scan saved at 4:16:38 PM, on 9/30/2003
    Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\ICQLite\ICQLite.exe
    C:\Program Files\Common Files\Logitech\QCDriver3\LVCOMS.EXE
    C:\NORTON~1\navapw32.exe
    C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe
    C:\Documents and Settings\John\My Documents\Download\hijackthis\HijackThis.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.com/
    O2 - BHO: NAV Helper - {BDF3E430-B101-42AD-A544-FADC6B084872} - C:\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {42CDD1BF-3FFB-4238-8AD1-7859DF00B1D6} - C:\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
    O4 - HKLM\..\Run: [windows auto update] msblast.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
    O4 - HKLM\..\Run: [ICQ Lite] C:\ICQLite\ICQLite.exe -minimize
    O4 - HKLM\..\Run: [LVCOMS] C:\Program Files\Common Files\Logitech\QCDriver3\LVCOMS.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [LogitechGalleryRepair] C:\ImageStudio\ISStart.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [LogitechImageStudioTray] C:\ImageStudio\LogiTray.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [NAV Agent] C:\NORTON~1\navapw32.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
    O4 - HKCU\..\RunOnce: [ICQ Lite] C:\ICQLite\ICQLite.exe -trayboot
    O4 - Startup: Windows Explorer (2).lnk = C:\WINDOWS\explorer.exe
    O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
    O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\MICROS~1\Office10\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: ICQ Lite (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite (HKLM)
    O9 - Extra button: Related (HKLM)
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links (HKLM)
    O16 - DPF: {9F1C11AA-197B-4942-BA54-47A8489BB47F} (Update Class) - http://v4.windowsupdate.microsoft.com/CAB/x86/unicode/iuctl.CAB?37893.8641898148
    O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
     
  4. normmork

    normmork

    Joined:
    Oct 4, 2002
    Messages:
    76
  5. shikamaru

    shikamaru Thread Starter

    Joined:
    Jun 27, 2003
    Messages:
    30
    I used Ad-aware 6 and removed some files, but Explorer.EXE continues to consume 99% of my cpu usage, and my cpu usage is again always 100%
     
  6. Triple6

    Triple6 Moderator

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Messages:
    52,849
    First Name:
    Rob
  7. Rollin' Rog

    Rollin' Rog

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    45,855
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - WinXP Usage Always
  1. ehbowen
    Replies:
    1
    Views:
    264
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/168572

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice