1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Wireless LAN Internet connection problems

Discussion in 'Networking' started by cordelya, Feb 4, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. cordelya

    cordelya Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    3
    OS: Windows XP Home
    Wireless network adapter: Netgear WG121 (USB)
    ISP: Comcast broadband

    Problem: I share a broadband Internet connection with my neighbors. They have the incoming Internet connection and a wireless router. There are four computers on this wireless LAN, and of those four, only mine is having a problem. This problem has been going on since this past Saturday. I can connect to the wireless LAN (I have been able to print a document on a printer attached to another computer on the LAN), but I cannot get the Internet. I have tried the fixes described on both the NetGear website and the Microsoft website. These fixes include: uninstalling SP2, uninstalling a particular hotfix, disabling Zero Configuration, rebooting the router, rebooting my computer, uninstalling and reinstalling my network adapter, using the Windows WPA utility, using the settings utility that came with my network adapter. I have been using the Internet on this wireless LAN for almost a year (March is the anniversary) and have not had any problems until now. Can anyone think of anything I may have missed here?

    My computer knowledge can be described as intermediate, possibly above intermediate. I don't normally need to ask for help, but this is beyond me.

    I thank you in advance for any help you are able to provide. If you need any more information, please do not hesitate to let me know.

    Jacqueline
     
  2. blin

    blin

    Joined:
    Aug 3, 2003
    Messages:
    272
  3. cordelya

    cordelya Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    3
    I've tried pinging Yahoo a few times, and that doesn't work. I'll check out that link when I get home. Thank you!
     
  4. cordelya

    cordelya Thread Starter

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Messages:
    3
    I began running the troubleshooter. I got hung up here:

    http://www.howtonetworking.com/Internet/internetaccessa3.htm

    I have attempted to ping several IPs, with negative results for all:
    another computer on the wireless LAN
    my personal website
    the Default Gateway

    I have sent an email to my neighbors asking them to verify that what my IPconfig query results displayed are correct. I suspect that they are, though, because the information is essentially the same as my roommate's computer's TCP/IP settings, with the exception of the last set of digits in the IP address being one number off (xxx.xxx.xxx.100 vs xxx.xxx.xxx.101).

    It would seem, for the moment, that I am stuck.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/326693

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice