1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Wireless problems after virus removed

Discussion in 'Networking' started by Equilateral, Jul 8, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Equilateral

    Equilateral Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2011
    Messages:
    4
    Today my computer got bogged down by a few nasty bugs. Could hardly do anything because they'd pretty much shut down most of my computer's functions and features. To deal with it I simply loaded a system restore point I had from two days ago and then ran Malwarebytes and AVG scans to make sure everything was gone.

    For the last few hours my computer has run just fine without any signs of problems except for one thing: I am unable to connect to wireless networks. I can still detect all networks within range, but all attempts to actually connect to any of them have failed.

    This appears to be a fairly common problem for computers after virus attacks, but most of the more common fixes recommended online aren't working.

    Things I have already tried:
    Enabling wireless networking
    Resetting my router
    Resetting my wireless adapter
    Deleting and re-installing wireless adapter drivers
    Using the command line "netsh winsock reset" to deal with a possibly corrupted TCP/IP stack
    Running CCleaner
    Using a piece of software from Microsoft's support website to reset my "hosts" file in System32/drivers/etc

    These appear to be all of the recommended solutions to this problem, but unfortunately none of them has worked. I don't still have my original Windows 7 disk so a repair installation would be inconvenient and I've got two years worth of miscellaneous odds and ends I'd rather not delete by completely reformatting.

    EDIT: I've confirmed that all viruses have been removed. Whatever is causing this is almost definitely something in my system settings or registry or something. Because of the location my computer is in, testing whether I can still use Ethernet connections is nearly impossible.
     
  2. Mark1956

    Mark1956 Malware Specialist

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    14,142
    What infections did Malwarebytes and AVG find, if any.

    Did you use CCLeaner to run a registry scan as that may make it very difficult, if not impossible to find any remaining infections. Registry cleaners can do more harm than good and should be avoided. If you used it to alter anything in the registry use system restore again to reverse the edits it made to the registry.

    Click on Start and type cmd in the search box, a menu will pop up, right click on CMD and select "Run as Administrator". At the command prompt type ipconfig /all (include the gap) and hit Enter key.

    Right click in the box and select "Select All". Then start a new post, right click on the message box and select "Paste". This will copy the ipconfig into your next post.
     
  3. Equilateral

    Equilateral Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2011
    Messages:
    4
    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Windows\system32>ipconfig

    Windows IP Configuration


    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.wa.comcast.net.

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::2182:743a:9a40:fe2a%11
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    Ethernet adapter Hamachi:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Default Gateway . . . . . . . . . : 5.0.0.1

    Tunnel adapter isatap.{23547635-7226-4469-8255-83604F071210}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :

    Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
     
  4. Mark1956

    Mark1956 Malware Specialist

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    14,142
    That ipconfig clearly shows both your Etherenet and your wireless adapters are disconnected.

    Could you edit that post and delete everything from Tunnel Adapters No 52 down to the bottom, that will just make the thread easier to read.

    If you go into Control Panel and then Network and Sharing Center, then select Change Adapter Settings from the list on the left of the window, what does it show and are there any red crosses on what you see.

    If it shows the wireless adapter and you right click on it and select "Enable" tell me what happens.
     
  5. Equilateral

    Equilateral Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2011
    Messages:
    4
    Both my wireless and Ethernet connections are shown in color but with a red x. They appear to be enabled but not connected to any networks. Im not plugged into any Ethernet connections, so this makes sense for my ethernet but not for my wireless.
     
  6. Mark1956

    Mark1956 Malware Specialist

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    14,142
    Go back to the list of Network Adapters and then left click on the wireless device and then click on "Diagnose this connection" from the toolbar just above. Tell me what happens.

    On the Network and Sharing Center window click on "Connect or Disconnect" just below the globe, top right hand corner, it should show a list of available networks, select Connect for the one you want, Tell me what you see at each stage if this does not get a connection.
     
  7. Equilateral

    Equilateral Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2011
    Messages:
    4
    Well, this is odd but in a good way. Went back to have it diagnose the connection and apparently its working now. Which is weird because I haven't actually done anything in the last few hours that could have fixed it. It just suddenly started again.
     
  8. Mark1956

    Mark1956 Malware Specialist

    Joined:
    May 7, 2011
    Messages:
    14,142
    Excellent, a computer that repairs itself, if only it was always that easy :)
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1006290