1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Wireless won't stay connected for more then 2 seconds on my Dell

Discussion in 'Networking' started by tydevos, Dec 11, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. tydevos

    tydevos Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    4
    Looking for some help. My wireless connection won't stay connected for more the a few seconds, and it will keep trying to re-connect, then connect and then disconnect. Can't figure out the issue. It's not the router as I have another laptop that connects just fine.
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,408
    First Name:
    Wayne
    can we see an xirrus screen shot , ipconfig /all and three ping tests

    ------------------------------------------------------------------------
    Run Xirrus Wi-Fi Inspector
    Download and install

    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to copy the program across to the faulty PC

    http://www.xirrus.com/Products/Wi-Fi-Inspector.aspx
    Direct link to the program is here http://wpc.475a.edgecastcdn.net/00475A/XirrusWiFiInspectorSetup.1.2.0.exe

    {If the above link does not work heres another link http://www.pcworld.com/downloads/file_download/fid,77196-order,4/download.html}

    Then run and install the program - on a wireless enabled PC/Laptop
    if you get an error - You need NET Framework installed for the WiFi Inspector to function.

    Run the program

    A user guide is available here http://www.xirrus.com/Products/Wi-Fi-Inspector/xirruswifiinspectorguide1-2-0.aspx

    post a screen shot of the program running - if there are a lot of networks showing can you click on "networks" top lefthand area - so we can see all the network information, and also post which network "Adapter Name" (1st column) is yours on the list

    To post a screen shot of the active window, hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
    To upload it to the forum, open the full reply window and use the Manage Attachments button to upload it here.
    Full details are here http://library.techguy.org/wiki/TSG_Posting_a_Screenshot

    Note:
    For a reliable (or robust as the Xirrus user guide says) wireless connection you need a signal of about -70 dBm or better.

    If you are using the Mac OS then use http://www.istumbler.net/
    ------------------------------------------------------------------------


    ------------------------------------------------------------------------
    ipconfig /all
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here

    We would like to see the results from ipconfig /all post back the results in a reply here

    Hold the Windows key and press R, then type CMD then press Enter to open a command prompt box (A new dialogue box - black with white font, will appear on screen ):

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

    ipconfig /all > network.txt & network.txt

    It will export the results to notepad and then automatically open notepad.

    Now all you need to do is copy and paste those results to a reply here
    to do that:
    From the notepad menu - choose Edit - Select all
    all the text will be highlighted
    Next
    From the notepad menu - choose Edit - Copy
    Now go back to the forum - reply and then right click in the reply box and paste
    ------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------
    Ping Tests
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here

    Start> Run {search bar in Vista/W7}> CMD to open a DOS window and type:

    Type the following command
    Ping {plus the number thats shown against the default gateway shown in above ipconfig /all}
    Post back the results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    Type the following command
    Ping google.com
    Post back the results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    Type the following command
    Ping 209.183.226.152
    post back results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. tydevos

    tydevos Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    4
    Heres the results for the ip config
    "

    Error: unrecongnized or incomplete command line.

    USAGE:
    ipconfig [/? | /all | /renew [adapter] | /release [adapter] |
    /flushdns | /displaydns | /registerdns |
    /showclassid adapter |
    /setclassid adapter [classid] ]

    where
    adapter Connection name
    (wildcard characters * and ? allowed, see examples)

    Options:
    /? Display this help message
    /all Display full configuration information.
    /release Release the IP address for the specified adapter.
    /renew Renew the IP address for the specified adapter.
    /flushdns Purges the DNS Resolver cache.
    /registerdns Refreshes all DHCP leases and re-registers DNS names
    /displaydns Display the contents of the DNS Resolver Cache.
    /showclassid Displays all the dhcp class IDs allowed for adapter.
    /setclassid Modifies the dhcp class id.

    The default is to display only the IP address, subnet mask and
    default gateway for each adapter bound to TCP/IP.

    For Release and Renew, if no adapter name is specified, then the IP address
    leases for all adapters bound to TCP/IP will be released or renewed.

    For Setclassid, if no ClassId is specified, then the ClassId is removed.

    Examples:
    > ipconfig ... Show information.
    > ipconfig /all ... Show detailed information
    > ipconfig /renew ... renew all adapters
    > ipconfig /renew EL* ... renew any connection that has its
    name starting with EL
    > ipconfig /release *Con* ... release all matching connections,
    eg. "Local Area Connection 1" or
    "Local Area Connection 2"

    "

    Results for the second and third ping tests

    "
    Pinging google.com [74.125.226.50] with 32 bytes of data:

    Reply from 74.125.226.50: bytes=32 time=471ms TTL=50
    Reply from 74.125.226.50: bytes=32 time=55ms TTL=50
    Reply from 74.125.226.50: bytes=32 time=48ms TTL=50
    Reply from 74.125.226.50: bytes=32 time=55ms TTL=50

    Ping statistics for 74.125.226.50:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 48ms, Maximum = 471ms, Average = 157ms

    "


    Pinging 209.183.226.152 with 32 bytes of data:

    Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=87ms TTL=44
    Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=89ms TTL=44
    Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=89ms TTL=44
    Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=271ms TTL=44

    Ping statistics for 209.183.226.152:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 87ms, Maximum = 271ms, Average = 134ms

    "

    i dont no what number your talking about for the first ping test unless my ipconfig test didnt work right? Let me know what you think of this. I'm still trying to get the xirrs inspector
     
  4. tydevos

    tydevos Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    4
    i did a connection test now for the xirrus inspector and now it says it failed the DNS looup and failed internet reachable.
     
  5. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,408
    First Name:
    Wayne
    the pings above show a good connection to the internet

    did you follow my instructions for ipconfig /all exactly
    as the results you posted did not work - and thats the info for the first IP

    can we see a screen shot of xirrus and also the ipconfig /all please
     
  6. tydevos

    tydevos Thread Starter

    Joined:
    Dec 11, 2011
    Messages:
    4
    the ping tests were most likely incorrect as i had the ethernet cable attached, not wi fi which gave those results. Give me a day or two to get the new results again as I need access to the internet with that computer and I don't have it at the moment. Thanks
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1030775

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice