1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Wireless working but keep getting kicked off

Discussion in 'Networking' started by Opal18, Sep 10, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Opal18

    Opal18 Thread Starter

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    3
    My wireless on one computer (Compaq Presario M2000) has been very spotty for the past couple of days. It will not connect automatically to the wireless (router: Linksys WRT54G modem: Motorola SB5120). When I connect manually, it works for about ten minutes and then kicks me off again. I am able to reconnect, but again after ten minutes, I'm off again. Sometimes when I am connected the icon in the bottom still indicates that I'm disconnected. This does not happen with my other laptop. I tried to change my IP address, but I'm too good at this stuff and it didn't work. Any advice???
     
  2. SonOfDust

    SonOfDust

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    5
    Try changing the broadcast channel in the router until you find one that works best. Maybe you have a cordless phone or some other 2.4ghz device that is causing interference with the wireless signal.
     
  3. Opal18

    Opal18 Thread Starter

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    3
    Thanks for your help. There aren't any other transmitting electrical devices near the comp besides the afflicted laptop. How do I change the channel on the router? I'm very new to this
     
  4. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,547
    Sounds a lot like two wireless utilities conflicting with each other.

    What wireless adapter do you have and what version of Windows? What wireless utility are you using to manage the connection?
     
  5. Opal18

    Opal18 Thread Starter

    Joined:
    Sep 10, 2007
    Messages:
    3
    I'm not sure if this is only a temporary fix, but I secured the connection using instructions from the Linksys website and the connection seems to be holding steady. The icon is indicating that I'm online now. If anything changes for the worse, I will reply to this thread. Thank you greatly for all of your help!
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/622299