Solved WLAN Extensibility Module has failed to start

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

NobbyT

Thread Starter
Joined
Jun 3, 2018
Messages
3
Hi all

Really hoping you can help with my problem, after about 30-40mins my PC lags and reboots (Blue screen)

Looking in the Event Viewer i'm getting this…

WLAN Extensibility Module has failed to start

Module Path: C:\Windows\system32\Rtlihvs.dll

Error Code: 126

And

Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V

Network link is disconnected.

System

OS Windows 10 Home 64-bit

CPU Intel Core i7 7700K @ 4.80GHz

Kaby Lake 14nm Technology

RAM 16.0GB (16-16-16-39)

Motherboard ASUSTeK COMPUTER INC. MAXIMUS IX HERO (LGA1151)

Graphics NVIDIA GeForce GTX 1080 (EVGA)

Wifi NETGEAR\A6100 (No Ethernet cable)


I have carried out the following, but still getting the problem...


1 Run the Network troubleshooter followed by networking commands

2 Roll back the network adapter driver

3 Update the network adapter driver

4 Temporarily turn off firewalls

5 Uninstall the network adapter driver and restart

6 Use network reset to reinstall network devices
-------------------------------------------------------------------------------------

Just to add, i have also now tried contecting via Ethernet cable, so problem.

I have also got following, which seem to say "The interface is not connected to any network"
althought I can still contect to the internet...

Wi-Fi (SKY1809F)
SSID SKY1809F
Frequency 5180000 kHz
Channel Number 36
Name SKY1809F
Signal Strength/Quality 100
Security Enabled
State The interface is not connected to any network
Dot11 Type Infrastructure BSS network
Network Connectible
Network Flags There is a profile for this network
Cipher Algorithm to be used when joining this network AES-CCMP algorithm
Default Auth used to join this network for the first time 802.11i RSNA a


Last Updated: 30 Apr 2018
 
Last edited:

DaveA

David
Trusted Advisor
Spam Fighter
Joined
Nov 16, 1999
Messages
17,193
Do you have the Windows 10 Spring 1803 update installed?
 

NobbyT

Thread Starter
Joined
Jun 3, 2018
Messages
3
Hi Dave

Yes I do, updated recently, could this be the problem?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
 

NobbyT

Thread Starter
Joined
Jun 3, 2018
Messages
3
Hi

I believe I have fixed the problem, Just before the problems started, I updated to Windows 10 Spring 1803, but also updated the following driver

Intel(R) management Engine Interface, I rolled back to an earlier driver
and after running my PC on load for 3 hours, I have had no more crashes.

So fingers cross..
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top