wsop/directx/memory problems

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

craig7368

Thread Starter
Joined
Jan 18, 2007
Messages
3
I've been trying to install world series of poker toc game installed ok but directx error came up so I updated dx fixed that prob. but got another error (game cannot continue because a direct3d display device could not be created)so I've been working on this for about a month I've updated all drivers, talked to ms, activision and things have gone from bad to worse not only does the game still not work but my dxdiag used to say total 64.0 mb now says 32.0 mb my system is winxp home pc is 512mb 3.? gh intell pent 4.
Attatching 2 dxdiag info files that show the diferences.
PLEASE HELP!!!!!!!
 

Attachments

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
Well the SiS integrated graphics aren't good for gaming. You may be better off buying a cheap 128MB Directx 9.0 AGP video card.

The GeForce 6200 or Radeon 9550 are very cheap and miles ahead of integrated SiS graphics: http://www.newegg.com/Product/Produ...CodeValue=683:9610&PropertyCodeValue=683:9611

You can adjust the size of the shared video memory in the BIOS setup of your motherboard, thats likely where the memory size was changed.
 

craig7368

Thread Starter
Joined
Jan 18, 2007
Messages
3
Thank you Triple6 I was able to change the shared memory in the set up from 32 to 64 although it was in the advanced chipset not the bios but would have never figured it out without the help.
Now about the sis gfx card, is there to make the one I have work ? Because I would hate to have to pay $ 50.00 take my pc apart to play a game that only cost $20.00 and every thing else on my pc works fine and I'm not a big gamer.
Are there any other benefits to getting a new card ?I use my pc mostly for invoices pics and music. THAK YOU FOR ALL THE HELP
 

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
Do you have the latest drivers installed for the SiS graphics?
 

craig7368

Thread Starter
Joined
Jan 18, 2007
Messages
3
Yes i've done all the updating from sis I have the 3.73 logo dated 3/9/2006 Ihad a 03 version and updated to the 06. Now I read somebody elses thread that had the same problem and it to download the 377 logo so I tried that dnld the zip to the dt expanded went to set up and got this error (the system cannot detect the device please confirm that the device is configured properly andthen restart the set up program).
And yes I uninstalled the current one first. Not sure if that file is compatible with my gfx card. or if I'm just not doing it right. THX
 

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
It sounds like the right driver, and if its installs correctly then it would be the right one.

Many games don't work with SiS graphics, or a lot of the other integrated graphics chips like Intel and VIA/S3.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top