XP 100% cpu utilization

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jbeck

Thread Starter
Joined
Dec 28, 2001
Messages
7
I have been having a problem with winxp on my new computer. Every so often applications will start taking up 100% utilization every time you try and use them. Example would be AOL, just logging on would pin it to 100% and the "welcome" sound will go in slo-mo cause cpu is pinned. Other examples paintshop pro, opening a single jpg will pin cpu... The solution is always to reboot until it starts acting up again.... System is a PIII 1.1Ghz, 512ram. Thanks in advance!
 
Joined
Sep 23, 2000
Messages
114
Tedious solution, but I would start to keep a record of what processes are running when you experience that. Not which application you are starting, but what processes are running at that strange time.

Hopefully a pattern will emerge betwen what runs at that time compared to what runs at normal times.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top