XP Lockup?? anD HD problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

keebs

Thread Starter
Joined
Sep 26, 2003
Messages
265
i know this is pretty low to install windows xp pro on but..650mhz comp 256 mb its an HP computer and i had windows xp for a long time about 1 year and now it starts to freeze and lock up like when windows starts up its all good but when i open a folder or iexplorer it just freezes i dont think its a virus because i got my norton on and housecall on ,also nothing really running and another problem is that i have another computer which is 1.3 ghz and when i put my HP HD inside that 1.3 ghz comp it dosent boot up and the hard drive is named like N4432fxgsd43 or numbers its wierd can anyone help me plZZZZZ!! thank you =] -keEbS
 

keebs

Thread Starter
Joined
Sep 26, 2003
Messages
265
and yes i tryed to change the jumper setting and the bios setting plz someone help me thank you =]
 
Joined
Sep 24, 2000
Messages
18
I was having that problem for months with my Sony notebook, and it seemed to be worsening, happening several times a day. I finally went to the Sony website, found all the driver/software updates for my model, and installed any that seemed like a plausible candidate. When I updated the BIOS, bingo! That was three weeks ago, and it hasn't locked up since.

Once it was fixed, it dawned on me that the BIOS was the logical culprit anyway, since I never got a blue screen, it just froze and Ctrl-Alt-Del had no effect, so it had to be a problem deep in the bowels of the system.

See if you can find an update from the manufacturer of your BIOS or your motherboard.
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
pop the xp cd in and run
sfc /scannow
don't miss the space after the c
run adaware and spybot
you are at the bare min for ram recommend 512mg
check your power requirements here
http://www.jscustompcs.com/power_supply/
with an older computer you may be underpoweres
 

keebs

Thread Starter
Joined
Sep 26, 2003
Messages
265
Hi , Thanks for responding well i havent found any updates for my bios. and i ddi the scan now thing nothing really happened and the power supply was ok. so any more suggestions>??
 

dai

Joined
Mar 6, 2003
Messages
11,198
when you put a hard drive in another computer you can rarely boot from it successfully.
run adaware and spybot
go to the h/d manufacturers web site and d/l their h/d diognostic tool to check the h/d
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top