1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

xp pro wont go!!

Discussion in 'Windows XP' started by boogey, Jul 29, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. boogey

    boogey Thread Starter

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    144
    i have a buddies computer here...it turns on...does the post test ..beeps once.....then goes to a screen that says we are sorry ......probably due to hardware or software prob. .....asks to choose windows stsart normaly..safe mode //last known good ....and so on! prob is..when you choose either option it does nothing the timer stops and thats it !! the pc was doin it before thought it might be xp prob tried over install ,,did not work
    erased the disk with DISK SCRUBBER then done fresh install still wont go pass this screen ! i took out the memory and put in new same prob ! is mobo gone or the chip fried?the pc worked fine one day then it did not! thanks boogey
     
  2. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Sounds like maybe hardware. Strip out anything not needed, nic card, sound card, modem, any extra drives, then try to reinstall.
     
  3. boogey

    boogey Thread Starter

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    144
    stripped out everything even tried MY hd in it wont boot up!cycles back to that screen it starts to go to windows (a bar appears where it i guess is loading windows..) then goes back to reboot it self and stops at this same screen COULD IT BE THE MOBO DRIVERS!
     
  4. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Another hard drive isn't going to boot in it to begin with.

    Can you get to the bios setup without the hard drive installed?
     
  5. boogey

    boogey Thread Starter

    Joined:
    Jun 18, 2004
    Messages:
    144
    yes ican get to the bios what can i do there
     
  6. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    I'm thinking of a repair install. In order to do that the bios has to be set to boot from the cdrom first.....with the XP disk in the drive, you can try a repair install. It will be the SECOND option. It will appear at first that you are doing a new install.
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/487519

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice