XP Reinstallation

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

kevvyb

Thread Starter
Joined
Apr 23, 2005
Messages
38
It's got to the time where I need to do this and I have done it numerous times in the past but this time I am having problems.

Last week bought two new 500gb harddrives and replaced my existing 300gb slave. Formatted and partitioned this and all was okay.

Today I have removed the 300gb master and installed, formatted and partitioned the new 500gb hd with PM8.

I have set the primary partition as active and all the others are logical which is asthe old hd was partitioned.

I have been geting a disk boot failure error on trying to boot from the CDROM with the XP installation disk. Having originaly had the bios set incorrectly I have now rechecked it and ensured the boot order is set to CDROM, HD-0 and the floppy.

I have ensured that the primary hd has been detected, detection is set to to Auto and Access Mode to LBA following the Seagate instructions. I have now also disconnected the secondary drive to exclude that from the picture until I get into the primary drive.

I have also reset the jumper on the new primary to Master having disconnected the secondary drive.

I am at a loss to know what is wrong. Could anyone give me any ideas?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top