1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

XP Sp2 setup, ieSetup.exe Entry Point Not Found?

Discussion in 'Windows XP' started by muckmail, Aug 8, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. muckmail

    muckmail Thread Starter

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    818
    When installing SP2 on a fresh install of XP I get the error
    ieSetup.exe entry point not Found.
    The proceedure entry point SHregGetValueW could not be
    located in dynamic link liberary SHLWAP.dll
    This is an XP install in a 250g drive and I need SP2 for
    drive expansion. I had a sucessful install at first but after
    I reinstalled this SP2 error comes up.

    Maybe I need to reformat that extra large drive before
    an XP install. It is a western Digtial Stat Drive.
    Any formatting software for that.

    Thank you,
     
  2. surferdude2

    surferdude2

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    619
    I don't find a file named SHLWAP.DLL on my Windows SP3 system. I do have SHLWAPI.dll in the three usual places though.

    Verify that you have the name correct because it could mean you have a virus.
     
  3. muckmail

    muckmail Thread Starter

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    818
    Virous? Its on a fresh install of XP?
     
  4. Synysterblk

    Synysterblk

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    99
    I'm going out on a limb here, but go to control panel -> add/remove programs and remove Internet Explorer 8. Uninstall it completely, then run automatic updates, re-installing it. Tell me if it works :]
     
  5. muckmail

    muckmail Thread Starter

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    818
    It is a fresh install on a 250G drive. I don't believe Internet Explorier 8 is on a fresh install
    of XP? I want SP2 on it to get the full capacity of the 250G drive plus other things that
    SP2 offers.
    Thank you,
     
  6. Synysterblk

    Synysterblk

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    99
    ieSetup.exe is internet explorer. And fresh install or not, if automatic updates are enabled, it will eventually install IE8. If Automatic updates are enables, you may want to check up on what it's been up to.
     
  7. muckmail

    muckmail Thread Starter

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    818
    What webpage can I load sp2 from and make sure it is not infected with a virous.
    That would elimate that problem.
    Thank you,
     
  8. Synysterblk

    Synysterblk

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    99
    Automatic Updates from microsoft will install all service packs up to 3.
     
  9. muckmail

    muckmail Thread Starter

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    818
    1. Had vista on a Acer Acer 180T-UD400B machine but Iost it so I am putting XP on it.
    2. Install xp (sp1) on Acer 180T-UD400B with 250G drive. I used about 60G of space.
    3. Find that my At&t DSL connection does not work.
    4. The connector slot uses a motherboard slot. It uses a cable that goes the a
    dsl router.
    5. Look at acer webpage and can't find the driver. Really don't know what I am looking
    for to get that driver for that dsl port.
    Can someone help?
     
  10. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/941639