XP System Restore Problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

paulmor

Thread Starter
Joined
Nov 20, 2001
Messages
1
Ok, heres my setup

Two hard disks:

Hard Disk 1: NTFS WinXP Corporate (C: in XP)
FAT Partition for files (was G: in XP:)

Hard Disk 2: Linux Partitions
NTFS partition for file storage (D: in XP)


The problem is this:

I only created the second partition on hard disk one recently to share
files between my XP and Linux setups (theres no read/write NTFS driver
for Linux). However, I also recently installed PGP Personal Security
7.02 and have had a few problems with it so I decided to use System
Restore to my last restore point. I only did this because after
uninstalling PGP I was still getting strange problems.

All sounds well BUT the last restore point was before I created the
FAT partition on hard disk one. Nevertheless XP booted correctly, but
the minute it got to the login screen everything halted, I cannot move
the mouse, keyboard or anything. While all this is happening the
system still appears to be loading, ie the hard drive is still
accessing and I can hear my scanner initialise. But I cant use the
mouse or keyboard. Nothing works but a hard reset.

On a second boot XP stated that drive d: (which should be my NTFS
partition on hard disk 2 was out of sync and ran scan disk. Obviously,
Windows is now mistaking the second partition on hard disk 1 as D: and
not the NTFS partition on hard disk 2.
So I tried all the standard fixes, safe mode etc you name it but no
luck. Windows locks on the login screen and only a reset gets it out
of it. I tried restoring the last known good configuration but again
no luck, the same problem occurs (I think because windows boots
correctly - at least in theory this was never going to work).

I tried entering repair mode afrer booting with my windows xp cd but
again no luck. I also tried Partition Magic (DOS version). It is
reporting the FAT partition on hard disk 1 as c: even though the NTFS
partition is set as active and primary. I tried hiding the FAT
partition on hard disk 1 and even deleting it but no luck still.

I (stupidly) did not make rescue disks for win xp nor did I for norton
utilities, something I am now killing myself over. Could these help me
in any way?, anyone know where I can get them from?. Does anybody have
any idea what I can do?, this problem has got me totally stumped.

Any help would be much appreciated!

Thanks in advance

[email protected]
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top