1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

yellow question marks in device manager

Discussion in 'Windows XP' started by oldmanlat, Sep 22, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. oldmanlat

    oldmanlat Thread Starter

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    14
    Hi.
    I recently re-installed XP SP2 after a crash.
    In device manager under "Other devices" there are (4)items that have a yellow question mark.
    "Multimedia Controller"
    "PCI Simple Communications Controller"
    "PCI Simple Communications Controller"
    "SM Bus Controller"
    (driver unknown, no date, no version, not digitally signed under properties on all (4) drivers) When I try to update the drivers, (all 4) items get the same results. XP Hardware Update Wizard says: "Cannot Install this Hardware"
    "The hardware was not installed because the wizard cannot find the necessary software" I tried getting drivers from Intel with no luck, the chipset installed is Intel G965 Express
    Thanks.
    oldmanlat
     
  2. SUEOHIO

    SUEOHIO

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    3,754
    First Name:
    SUE
    try the check for hardware changes or hit the disable option. then when u reboot they might be there. hope this helps u.
     
  3. TerryNet

    TerryNet Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    78,465
    First Name:
    Terry
    Download and install the chipset drivers from your PC (or motherboard) manufacturer's web site.
     
  4. virtuindia

    virtuindia

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    22
    Hi,
    First of u check on ur system which kind of motherboard used.

    Ur device manager indicates no Audio driver or No Driver for TV tuner card like something

    The Another on PCI Simple communication Controller indicates No Modem Driver installed. The other one SM Bus Controller is no chipset driver is installed on ur machine.

    so u check ur motherboard type and the multimedia card is integrated or Add on card.

    Download all the drivers from internet and install them.

    But u wont try to install those drivers u just disable them
     
  5. flavallee

    flavallee Trusted Advisor

    Joined:
    May 12, 2002
    Messages:
    79,936
    First Name:
    Frank
  6. oldmanlat

    oldmanlat Thread Starter

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    14
    Update for yellow question marks.
    Hi.
    I installed a fax/modem driver and that eliminated the yellow question mark
    next to "SM Bus Controller"
    The other 3 are still yellow:
    "Multimedia Controller"
    "PCI Simple Communications Controller"
    "PCI Simple Communications Controller"

    The only problem I'm having now, is a sound problem.
    Onboard Sound: Sigma Tel/ Intel Audio Studio - Sonic Focus High Definition 7.1
    driver ver. 5.10.5067.0
    I forgot to tell you I updated the Bios.
    I think I started having trouble when I upgraded the Bios

    updated Bios: Intel MQ96510J.15A.0373.2007.0316.1351 03/16/2007

    original Bios: Intel MQ96510J.0197.2006.0828.1805 08/28/06

    I couldn't find the original Bios from Intel or Gateway support. Is there any place else I could download the 2006 Bios?

    System:
    XP Media Center - ver. 5.1.2600 - SP2 Build 2600
    Model: GM5266E
    Motherboard: Intel DP965LV AAD59511-404
    Chipset: Intel G965 Express
    Onboard Ethernet: Intel
    Network driver from Gateway support: Intel ver. 9.4.21.0
    Current video adapter: PNY GeForce 8400GS
    Video driver from NVidia: ver. 6.14.11.7519

    Thanks.
    oldmanlat
     
  7. oldmanlat

    oldmanlat Thread Starter

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Messages:
    14
    Update for yellow question marks.
    Hi.
    I installed a fax/modem driver and that eliminated the yellow question mark
    next to "SM Bus Controller"
    The other 3 are still yellow:
    "Multimedia Controller"
    "PCI Simple Communications Controller"
    "PCI Simple Communications Controller"

    The only problem I'm having now, is a sound problem.
    Onboard Sound: Sigma Tel/ Intel Audio Studio - Sonic Focus High Definition 7.1
    driver ver. 5.10.5067.0
    I forgot to tell you I updated the Bios.
    I think I started having trouble when I upgraded the Bios

    updated Bios: Intel MQ96510J.15A.0373.2007.0316.1351 03/16/2007

    original Bios: Intel MQ96510J.0197.2006.0828.1805 08/28/06

    I couldn't find the original Bios from Intel or Gateway support. Is there any place else I could download the 2006 Bios?

    System:
    XP Media Center - ver. 5.1.2600 - SP2 Build 2600
    Model: GM5266E
    Motherboard: Intel DP965LV AAD59511-404
    Chipset: Intel G965 Express
    Onboard Ethernet: Intel
    Network driver from Gateway support: Intel ver. 9.4.21.0
    Current video adapter: PNY GeForce 8400GS
    Video driver from NVidia: ver. 6.14.11.7519

    Thanks.
    oldmanlat
     
  8. TerryNet

    TerryNet Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    78,465
    First Name:
    Terry
    See post # 3 or # 5.
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/752395

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice