Zip drive problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

lkoons

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2004
Messages
2
All of a sudden the password dialog box in Zip Tools refuses to accept special characters, such as á, ö and the like. I have an ATAPI 250 MB Zip drive plus a parallel 100 MB Zip drive that is shared, via a switch, with another computer. I have been using special characters in the passwords for some time. Now Zip will not accept them on either my main computer nor my my backup computer. Ordinarily my keyboard is set to US English International. I have tried putting in the characters the usual way, also by holding down the alt key while typing the ASCII number and by the Alt-Shift-character procedure, as well as pasting them in. All three methods work in other dialog boxes but not with ZIP. Even stranger, the problem persists whether I use either of two removable hard drives in the main computer. A clue to the problem may be that I discovered that both hard drives, plus the backup computer had been set to Portuguese when I checked to confirm the keyboard setting. (Virus?) I reïnstalled the Iomega software several times to no avail. One time after the reïnstallation I got a message that a dll was missing when I rebooted after installation. Unfortunately I didn't record the name. To the best of my feeble recollection I did get the message again, then found and installed the file, all to no avail.

In desperation I put a USB Zip drive on a third computer but got the same result with it. Iomega support has not been of any help.

I'd appreciate receiving any suggestions. I am presently denied access to assorted information.

Larry Koons
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Do you have the keyboard language symbol showing in the lower right hand corner?
 

lkoons

Thread Starter
Joined
Apr 5, 2004
Messages
2
Do you have the keyboard language symbol showing in the lower right hand corner?

If I have more than one language available. That does not seem to matter. I can type in (or somehow add) the special characters in just about any application but the Zip password dialogue box.
 

~Candy~

Retired Administrator
Joined
Jan 27, 2001
Messages
103,706
Since you say all of a sudden, I'm wondering about a restore point. But if you put the zip drive on another computer with the same results..... :confused:
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top